Let op! JIJ&Overijssel wordt begin 2020 compleet vernieuwd; dit heeft voor alle gebruikers gevolgen. Lees meer

H-a-H De Haagse hat-walk:

Onderdeel van:

Onderdeel van:
Lovers

Overijsselse scholieren ontwerpen hoeden voor Prinsjesfestival

Hoog bezoek voor basisschool De Krullevaar in Zwolle. Commissaris van de Koning Ank Bijleveld-Schouten kwam 20 augustus persoonlijk een speciaal lespakket overhandigen aan leerlingen van groep 7. De leerlingen doen mee aan de hoedenontwerpwedstrijd, in aanloop naar het Prinsjesfestival in Den Haag. Provincie Overijssel is dit jaar mede organisator van dit festival, dat in het teken staat van de democratie.

De Commissaris arriveerde geheel in stijl -per koets, met hoed- bij De Krullevaar, waar de leerlingen haar verwelkom- den. Nadat de leerlingen met de Commissaris in de kring een gesprek voerden over de betekenis van democratie en Prinsjesdag, gingen ze aan de slag met het ontwerpen van de hoeden. Allemaal hoopten ze het mooiste exemplaar te maken, want die worden tijdens het Prinsjesfestival getoond tijdens de mini-hatwalk aan het Lange Voorhout in Den Haag. In totaal doen twintig verschillende basisscholen mee aan deze wedstrijd. Van elke school mogen de beste twee jonge ontwerpers mee doen aan de mini-hatwalk.

Prinsjesfestival

De mini-hatwalk is één van de onderdelen van het festival, dat plaatsvindt van 10 tot en met 15 september. Het centrale thema van het festival is de kunst van conflict en compromis. Provincie Overijssel richt in het Johan de Witthuis in Den Haag tijdens het festival een tijdelijke ambassade in. Vanuit hier organiseert de provincie diverse activiteiten voor zowel politici, ondernemers, scholieren en inwoners. Op het programma staan onder andere thematische sessies over familiebedrijven, werkgelegenheid, duurzaamheid en mobiliteit. De Overijsselse Jongerenraad organiseert het evenement ‘Democratie voor beginners’ voor scholieren en jongerenorganisaties. Rapper Typhoon is deze week Prinsjesdichter en Overijsselse koks verzorgen het Prinsjesdiner. Nieuwsgierig? Het complete programma staat op: www.prinsjesfestival.nlDownloads

Laatst bewerkt op: 04-08-2016