Let op! JIJ&Overijssel wordt begin 2020 compleet vernieuwd; dit heeft voor alle gebruikers gevolgen. Lees meer

Wie wordt de Meester Burger en wint de ProDemos Prijs 2015?

Kanshebbers ProDemos Prijs 2015 bekend

Op vrijdag 11 september, tijdens de viering van het eerste lustrum van ProDemos, wordt bekendgemaakt wie zich dé Meester Burger mag noemen en naar huis gaat met de ProDemosprijs 2015. Juryvoorzitter Ank Bijleveld-Schouten zal de prijs, bestaande uit 2.500 euro en een kunstwerk, uitreiken.

Hierbij zal ook Zijne Majesteit de Koning aanwezig zijn.
Zijne Majesteit de Koning woont vrijdagmiddag 11 september in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag de viering bij van het vijfjarig bestaan van ProDemos – Huis voor democratie en rechtsstaat. Tijdens de viering wordt de ProDemosprijs 2015 uitgereikt.

De ProDemosprijs

is voor die burger die zich met zijn of haar project belangeloos heeft ingezet voor de Nederlandse samenleving en met het project een positieve verandering heeft gerealiseerd. Juryvoorzitter Ank Bijleveld-Schouten, Commissaris van de Koning in de provincie Overijssel, reikt de prijs uit aan deze zogenaamde Meester Burger. Bij de viering zijn vijftig 'Meester Burgers' aanwezig. Hiervan zijn er vijf genomineerd voor de prijs. De winnaar wordt ter plekke bekend gemaakt.

ProDemos

heeft als doel mensen te informeren over de Nederlandse democratische rechtsstaat en organiseert activiteiten om de betrokkenheid bij diverse doelgroepen te bevorderen. Zo zijn er onder meer educatieve programma's voor scholieren op en rond het Binnenhof en worden er debatten en lezingen georganiseerd. Daarnaast geeft ProDemos door heel Nederland cursussen 'Politiek Actief' en kunnen mensen hun politieke voorkeur in kaart brengen via de StemWijzer.Downloads

Laatst bewerkt op: 04-08-2016