Let op! JIJ&Overijssel wordt begin 2020 compleet vernieuwd; dit heeft voor alle gebruikers gevolgen. Lees meer

Nieuwe mobiliteit in de media Gtech maakt electrische fiets ook voor jongeren hip en modern

Onderdeel van:

Onderdeel van:

Elektrische fietsen hebben een nogal duf imago. Daar is geen ontkomen aan, want dankzij de enorme battery packs weet iedereen dat je de trappers niet helemaal zelf laat draaien. Gtech komt met een elektrische fiets die er juist níet zo uit ziet.

De eBike beschikt over dezelfde accu’s als in normale elektrische fietsen en beschikt ook over dezelfde motor. Het bedrijf van Nick Grey heeft namelijk een fiets ontwikkeld met een accu die lijkt op een drinkfles, zodat niemand in de gaten heeft dat je wat ondersteuning krijgt. Handig als je even snel een sprintje wilt trekken, omdat je weer bijna te laat bent op je werk. De Gtech eBike zorgt er namelijk voor dat je niet meer hoeft te zweten.

De eBike heeft geen versnellingen, dus de ondersteuning is altijd even krachtig. Het kleine motortje ondersteunt je tot een snelheid van 24 kilometer per uur en is verbonden met je pedalen via een koolstofvezel riem. Je krijgt op die manier voldoende ondersteuning om even wat sneller te fietsen, maar zult ook zelf nog de nodige inspanningen moeten leveren. Je werkt dus ook aan je eigen conditie. De verwisselbare batterij houdt het zo’n 50 kilometer vol en kan 1.000 keer opgeladen worden, dus pas na 50.000 kilometer ben je toe aan een nieuwe.

Kijk voor het hele artikel en een instructiefilmpje op www.numrush.nl.Downloads

Laatst bewerkt op: 04-08-2016