Let op! JIJ&Overijssel wordt begin 2020 compleet vernieuwd; dit heeft voor alle gebruikers gevolgen. Lees meer

Lokale initiatieven buiten Overijssel Bridj Boston

Onderdeel van:

Onderdeel van:

Bridj is een service die als pilot draait in Boston, Verenigde Staten. Net als Uber gebruikt het systeem van Bridj een app als vertrekpunt. Een ritje kost tussen de 3 tot 5 dollar. Dit is duurder dan de metro, maar goedkoper dan de taxi.

Na aanmelding via de app wordt men opgepikt door een luxe bus, geschikt voor zo’n 12 personen, met leren stoelen, goed werkende wifi en koffie. Opzet is dat men maximaal een paar minuten loopt vanaf het vertrekpunt en ook weer maximaal een paar minuten naar de uiteindelijke bestemming.

Om de optimale route voor de pop-up busjes te bepalen, wordt data uit een groot aantal bronnen gecombineerd. Naast de postcodes van gebruikers, worden ook gegevens gezocht via Google Earth, Facebook en de gemeentelijke databestanden, om te zien waar mensen wonen en werken. Eventueel worden daar gegevens van belangrijke evenementen zoals concerten en sportwedstrijden aan toegevoegd.

De wachttijden blijven onder de tien minuten. Dat kan minder worden als er meer gebruikers meedoen. De totale reistijd is nu ongeveer de helft vergeleken met een rit in de metro. Bovendien stap je dichter bij je huis of je werk in en uit.

Begin volgend zal duidelijk worden of het systeem op grote schaal wordt ingezet.Downloads

Laatst bewerkt op: 04-08-2016