Let op! JIJ&Overijssel wordt begin 2020 compleet vernieuwd; dit heeft voor alle gebruikers gevolgen. Lees meer

Hoppen in het Vechtdal

Onderdeel van:

Onderdeel van:

Wandelen en overnachten in het Vechtdal? Van de ene accommodatie naar de andere? Dat kan met het Overijsselse initiatief Vechtdalhoppen. Opgezet door vier campings uit het Vechtdal: De Lemeler Esch, De Koeksebelt, De Beerze Bulten en De Kleine Wolf. Onder het genot van een kop koffie vertellen de vier ondernemers enthousiast over hun initiatief: “We willen iedereen laten genieten van al het moois dat onze regio te bieden heeft.” Aan het woord zijn Wilma Ellenbroek, Jack van der Boon, Gerrit Jan Hagendoorn en Geralda Kat.

Wandelen en fietsen

Sinds vorig jaar kunnen toeristen het Vechtdalhoppen ervaren. “We zagen een toenemende vraag naar korte verblijven. Gasten willen zich sneller en gemakkelijker verplaatsen. Zo ontstond het ons idee”, licht Geralda toe. “Gasten kunnen de prachtige wandel- en fietsroutes van het Overijsselse Vechtdal ontdekken. En van camping naar camping hoppen. Met bijzondere accommodaties, want de ene nacht slaap je in een boomhut aan de Vecht en de andere nacht in een authentieke Hooiberg.”

Kwaliteit en service
“Het Vechtdalhoppen is een uniek product”, vertelt Gerrit Jan trots. De accommodaties zijn van gelijke kwaliteit en het bagagetransport wordt allemaal geregeld. Daarnaast hoeven gasten niet elke camping afzonderlijk te boeken, dat kan in één keer. Dat het uniek is, is niet ongemerkt voorbij gegaan. De campingeigenaren sleepten er vorig jaar een nominatie mee in de wacht voor de ANWB/KCK Innovatie Award.

##PMPC regeling
Om het initiatief van de grond te krijgen, hadden de vier ondernemers zich aangemeld voor de PMPC subsidieregeling van provincie Overijssel. Deze regeling stimuleert toeristisch en recreatieve ondernemers om nieuwe producten en diensten met elkaar op de markt te brengen. “We wilden meteen een goed concept neerzetten. Dankzij de PMPC regeling van provincie Overijssel konden we bijvoorbeeld investeren in een efficiënt boekingssysteem. Zonder de financiële steun was het niet zo’n sterk concept geworden”, licht Wilma toe.

##Samenwerken
Wilma vervolgt:

“Onze samenwerking is de sleutel tot het succes. Alleen red je het niet. Want met z’n allen moeten we het gebied op de kaart zetten.”

Hoe kom je tot die goede samenwerking? Geralda: “Het gezamenlijke DNA van ons is kamperen. We hebben allen een passie voor het runnen van een camping. Dat maakt het samenwerken ook zo leuk!” Het Vechtdalhoppen is een absolute meerwaarde voor de regio. Voor de regionale economie, de werkgelegenheid en de mobiliteit in de regio. Jack noemt het streeksynergie: “Met z’n allen houden we het in de streek aan de gang, op alle vlakken”.

##Meer informatie
Wil jij de schoonheid van onze provincie ook ervaren? En lekker de natuur in, op de fiets of wandelend? Kijk op www.vechtdalhoppen.nl
voor alle info over de deelnemende campings en de fiets- en wandel- routes.

##PMPC
PMPC staat voor Product-Markt-Partner-Combinaties. Met deze regeling ondersteunt de provincie de ontwikkeling en realisatie van toeristische projecten op het gebied van drie thema’s:
plezier varen, puur genieten en cultuurparels. Samenwerking staat hierbij centraal. De regeling is inmiddels gesloten.Downloads

Laatst bewerkt op: 04-08-2016