Let op! JIJ&Overijssel wordt begin 2020 compleet vernieuwd; dit heeft voor alle gebruikers gevolgen. Lees meer

Op weg naar echt eten

Onderdeel van:

Onderdeel van:
Lovers

Deze zomer maakt Overijssel kennis met FeelFood. Een nieuw fietsconcept langs plekken waar ons eten nu nog in alle rust groeit en graast. De weg gaat terug naar eten zoals het oorspronkelijk bedoeld is.

##Weet wat je eet

FeelFood is een nieuw route-lifestyleconcept dat de verbinding tussen mens, natuur en eten helpt herstellen. Weten wat je eet, waar het vandaan komt en wat er gebeurt voordat het op je bord belandt. En dat betekent, net als vroeger, dat je er op uit moet. In dit geval stap je op de fiets... Je smartphone leidt je langs weilanden, akkers, (natuur)boeren, wildpluklocaties en bossen vol etenswaar. Onderweg hoor je het verhaal, ontmoet je ondernemers, zie je filmpjes en proef je hoe lekker het is.

##Een zomer vol routes
De digitale routes vertrekken op 15 verschillende startpunten in Overijssel. Routes genoeg om een zomer lang elke week een andere fietstocht te plannen. Gemiddeld zijn ze zo’n 40 km lang. Zo is er onderweg genoeg tijd over om af te stappen en te genieten van lokale smaken.

##Black Bastard
FeelFood heeft een eigen fietsende buitenkok: Vincent van Benthem. Op zijn ‘bakfiets’ heeft hij een zogenaamde ‘Black Bastard’ ingebouwd. Met deze mobiele buitenkeuken gaat hij in de natuur op zoek naar alles wat eetbaar is. Wie weet kom jij hem tegen tijdens je fietstocht en maakt hij wat lekkers voor je klaar.

##Gratis route
Het startpunt van de route ‘Zwolle’ is de biologische schapenmelkerij de Vreugdehoeve. Hier zijn ook de foto’s voor dit recept gemaakt. De hotdog 038 is gemaakt met allerlei lekkere producten uit
(de omgeving van) Zwolle. De route kost € 0,99 en is net als de andere 14 FeelFood-routes te vinden in de Abellife App. Deze download je gratis in de appstores van Apple en Google. In de app kies en koop je de route van je keuze. Zomeractie: in de maanden juli en augustus is de route ‘Zwolle’ gratis in de app te downloaden.

##Hotdog 038 met mosterd en koolsalade

Ingrediënten
• 4 broodjes van de Stadsbakker in Zwolle
• 4 Pure Graze* Saucijzen
• Zwolsche mosterdmayonaise
• 2 handen zeer fijn gesneden kool
• 4 radijsjes, 2 eetlepels tuinbonen en 1⁄2 elstar appel
• 2 plakken ananas
• 2 eetlepels boerenyoghurt
• 2 plakken boerenkaas
• zout, peper
• olijfolie

Snijd de broodjes open. Bak de saucijzen rondom bruin, zet het vuur zachter en laat ze ongeveer 10 minuten rustig doorgaren. Kook de bonen beetgaar in water met iets zout. Snijd de radijs, de appel en de ananas in fijne plakjes en vervolgens in dunne reepjes. Meng de kool met de radijs, de bonen, de ananas en de appel. Breng op smaak met zout, peper, olijfolie en de yoghurt. Leg een plak kaas op de nog warme saucijs. Bestrijk het broodje met een dun laagje Zwolsche mosterd en leg de saucijs erop. Maak af met de koolsalade en een snufje grove peper.
*Pure Graze® levert eerlijk Hollands grasgevoerd vlees van runderen, varkens, lammeren en kippen die lekker buiten in de wei hebben gelopen. Verkrijgbaar bij onder andere de Vechtdal Marke en bij boerderijwinkels.Downloads

Laatst bewerkt op: 04-08-2016