Let op! JIJ&Overijssel wordt begin 2020 compleet vernieuwd; dit heeft voor alle gebruikers gevolgen. Lees meer

Rick Buursink (19) uit Enschede wil verbindingen leggen Nieuwe voorzitter Jongerenraad

Media {{draggableItems.length}}

Onderdeel van:

Onderdeel van:

Woensdag 24 juni is er tijdens de maandelijkse vergadering (deze keer in Almelo) unaniem een nieuwe voorzitter gekozen. Rick Buursink neemt daarmee de voorzittershamer over van Siebe de Roest, die de raad het afgelopen jaar heeft geleid.

Buiten de schoolbankjes
Als Nijverdalse scholier kwam Siebe bij de Jongerenraad en inmiddels studeert hij in Leiden. In zijn afscheidstoespraak gaf hij aan ‘ontzettend veel geleerd te hebben van de Jongerenraad’. “Als scholier kwam ik bij de Jongerenraad omdat ik ook wel iets anders wilde dan alleen maar in de schoolbankjes zitten. Mijn politieke betrokkenheid, en mijn liefde voor debatteren kon ik in de raad goed kwijt, met anderen die deze passies deelden.” Volgens Siebe was het af en toe ‘best pittig’ om zijn studie te combineren met het voorzitterschap. “Maar dankzij die combinatie heb ik geleerd gestructureerd te werken, zodat ik mijn tentamens kon combineren met bijvoorbeeld het leiden van een vergadering of het aanwezig zijn bij een evenement.” Siebe is trots op de raad: “We zijn het afgelopen jaar echt ver gekomen.”

Veel vertrouwen
Met veel vertrouwen draagt hij nu het stokje over aan Rick Buursink, die afgelopen jaren al een heel betrokken lid is geweest: “Ik heb het afgelopen jaar als lid van de Jongerenraad veel gedaan, en ik vind het een uitdaging om als voorzitter nog een stukje meer te kunnen doen. Ik kijk ernaar uit om de Jongerenraad te vertegenwoordigen in contacten met jongeren, de provincie en andere organisaties in Overijssel.” Één van zijn speerpunten is het vertegenwoordigen van de Overijsselse jongeren: “De leeftijd van provinciale politici ligt over het algemeen toch wat hoger en jongeren kijken toch met een andere bril naar dingen. Onze blik kan vernieuwend zijn.”

Uiteraard wensen wij Rick heel veel succes in zijn aankomende periode als voorzitter van de Jongerenraad en zullen wij ons inzetten om samen met hem al onze doelen te bereiken.Downloads

Onze favorieten
Laatst bewerkt op: 04-08-2016