Let op! JIJ&Overijssel wordt begin 2020 compleet vernieuwd; dit heeft voor alle gebruikers gevolgen. Lees meer

H-a-h juni 2015 “Het gesprek was te interessant”

Onderdeel van:

Onderdeel van:

Het gesprek was te interessant

Carla Klaassen stapte in april in de dienstauto bij de Commissaris van de Koning, Ank BijleveldSchouten. Cocó Dijkman, lid van de Jongerenraad Overijssel, sprak beiden na afloop. Cocó: “Toen ik hen bij aankomst bij het provinciehuis met een grote glimlach uit de auto zag stappen wist ik al dat de rit een groot succes was geweest.”

Leuk initiatief

‘Rijd mee met de bestuurder’ is een initiatief van de Jongerenraad Overijssel. “Het is een leuk idee van de jongerenraad, een makkelijke manier om eens te spreken met mensen uit andere hoeken van de samenleving. Met mijn dagelijkse bezigheden op het werk heb ik hier niet altijd tijd voor,” aldus de Commissaris over de rit. “Wat een leuk initiatief, ik zou zo weer meedoen!”

Stap in goede richting

Het doel van het project is de kloof tussen bestuurders en burgers te verkleinen. Dit is zeker gelukt, volgens beide inzittenden. Carla Klaassen: “Door de decentralisatie van de zorg, moeten we meer samenwerken met gemeenten. Het is erg lastig om contacten te creëren tussen de zorg en de overheid. Ons gesprek is alvast een stap in de goede richting!”

Blij verrast

Carla was blij verrast dat ze uitgekozen was voor deze rit. Het meemaken van de werkomgeving was erg boeiend.

“Er werden belangrijke telefoontjes niet opgenomen. Het gesprek was te interessant!”

Verder heeft ze goed zicht op bestuurlijke structuren gekregen en hoe je deze het best kunt benaderen. Ook de Commissaris van de Koning is positief over het gesprek met Carla en heeft er iets van opgestoken: “Ik ga zeker iets doen met het verhaal van Carla. Verbinding met iemand die een andere blik op de wereld heeft is altijd handig en deze actie helpt hier echt mee.” Meer informatie: www.overijssel.nl/rijdmee.Downloads

Laatst bewerkt op: 04-08-2016