Let op! JIJ&Overijssel wordt begin 2020 compleet vernieuwd; dit heeft voor alle gebruikers gevolgen. Lees meer

Apps & Websites MyOV moet reizen buiten de spits stimuleren

Onderdeel van:

Onderdeel van:

Reizigers op de treinlijnen van Arriva in het noorden van het land en op de Vechtdallijnen worden beloond als ze buiten de spits reizen. Ze kunnen daarvoor gebruik maken van de app MyOV.

MyOV is een pilotprogramma van één jaar op de Noordelijke lijnen en de Vechtdallijnen van Arriva. Door te reizen buiten de spits spaart men punten die in te wisselen zijn voor cadeautjes, zoals een hoofdhuidmassage, een kop koffie of een bioscoopbezoek.

MyOV biedt een overzicht van gemaakte reizen en geeft punten als je buiten de spits reist. Op basis van je laatst gemaakte reizen krijgt men verder een persoonlijk reisadvies, inclusief alternatieven om comfortabel of sneller langs de drukste momenten van de dag te reizen.

Tijdens het plannen van je reis is direct te zien hoeveel MyOV-punten men kan verdienen. De punten worden achteraf automatisch toegekend wanneer de reis door ov-chipkaart.nl is verwerkt, meestal binnen één dag.

Met de app is ook makkelijker geld terug vragen bij een vergeten check-out of bij een vertraging.

MyOV is een initiatief van het ministerie van I&M, de provincies Drenthe, Fryslân, Groningen en Overijssel en Arriva. De bedoeling is dat als de proef slaagt, het systeem wordt uitgerold bij meer ov-bedrijven.Downloads

Laatst bewerkt op: 04-08-2016