Let op! JIJ&Overijssel wordt begin 2020 compleet vernieuwd; dit heeft voor alle gebruikers gevolgen. Lees meer

H-a-h juni 2015 Jonge adviseurs van de Vecht

Onderdeel van:

Onderdeel van:

Hoe wek je stroom op uit de Vecht? Hoe maak je de rivier onderdeel van een speeltuin langs het water? Over deze vraagstukken bogen middelbare scholieren uit het Vechtdal zich het afgelopen half jaar.

In het programma Ruimte voor de Vecht werkt de provincie Overijssel samen met twaalf partners aan de ontwikkeling van het Vechtdal. “We zorgen voor waterveiligheid, en tegelijkertijd maken we de rivier ook aantrekkelijker, voor bewoners, ondernemers en recreanten”, vertelt Bert van den Assem van het programma Ruimte voor de Vecht. “Ruimte voor de Vecht omvat enkele tientallen projecten. Van de aanleg van nevengeulen, de herinrichting van een landgoed tot de plaatsen langs de Vecht die hun ‘gezicht’ weer naar de Vecht toe keren. We bouwen aan een toekomstbestendig en vitaal Vechtdal, waar het fijn wonen, werken en recreëren is.”

Toekomst

Als je het over de toekomst hebt, heb je het over de jeugd. Adviseurs van de Toekomst is een project voor middelbare scholen in het Vechtdal (Zwolle, Dalfsen, Ommen en Hardenberg). Het project brengt jongeren in aanraking met het werkveld overheid en water en het programma Ruimte voor de Vecht. Het afgelopen half jaar bogen 12 middelbare scholen zich over een aantal opdrachten voor een echte opdrachtgever. De scholieren richtten adviesbureaus op en gingen aan de slag met vragen als: hoe zet je een dorp op de kaart? Hoe kun je dijken op een andere manier gebruiken?

Plannen
Onder grote belangstelling presenteerden de adviesbureaus hun adviezen in de Statenzaal van het provinciehuis in Zwolle. Bert: “Er zaten hele bruikbare en originele ideeën bij. Denk aan bierviltjes met weetjes over het Vechtdal, zodat mensen in gesprek gaan over de rivier. Of een kant-en-klare fietsroute door Dedemsvaart! De organisatie heeft aardig wat creatieve ideeën aangedragen gekregen en gaat een aantal daarvan verder bekijken.”

Meer informatie:
www.natuurenmilieuoverijssel.nl/adviseurs-toekomst

www.overijssel.nl/ruimtevoordevechtDownloads

Laatst bewerkt op: 04-08-2016