Let op! JIJ&Overijssel wordt begin 2020 compleet vernieuwd; dit heeft voor alle gebruikers gevolgen. Lees meer

Lokale initiatieven buiten Overijssel Wensbus experimenteert verder

Onderdeel van:

Onderdeel van:

De overwegend positieve ervaringen van reizigers geven voor de Provincie Limburg de doorslag om het initiatief met de zogenoemde ‘wensbus’ voort te zetten met nog vier pilots.

Ook de dorpskernen Baarlo/Maasbree, Meers, Landgraaf en America gaan experimenteren met vervoer van deur tot deur. Uiteindelijk moet dit experiment eind 2016 leiden tot een juiste aanvulling op de lijnbus, zodat ook de dunst bevolkte gebieden in Limburg een goede aansluiting hebben op het openbaar vervoer.

Sinds vorig jaar experimenteert de Provincie met de wensbus: maatwerk omdat grote bussen niet altijd efficiënt zijn. Dat betekent in principe kleine busjes voor maximaal acht personen waarvan de inzet door de bewoners zelf, afhankelijk van vraag en behoefte, wordt georganiseerd. Wanneer de wensbus wordt ingezet en waar hij naartoe rijdt, mogen de inwoners in principe zelf bepalen.

Streven is dat vraag en aanbod met ingang van de nieuwe openbaar vervoer-concessie veel meer op elkaar zijn afgestemd. Gedeputeerde Patrick van de Broeck licht toe: “Als er in een kleine dorpskern alleen in de ochtend- en avondspits behoefte is aan een vaste dienstregeling, kan het openbaar vervoer in de tussenliggende tijdspanne zeer flexibel worden ingezet. De bewoners gaan dat zelf inrichten en uitvoeren. Zij coördineren samen de behoefte, regelen een chauffeur en zorgen zo dus zelf voor lokale mobiliteit.”

Lees verder op www.limburg.nl.Downloads

Laatst bewerkt op: 04-08-2016