Let op! JIJ&Overijssel wordt begin 2020 compleet vernieuwd; dit heeft voor alle gebruikers gevolgen. Lees meer

Lokale initiatieven in Overijssel Plaatselijk Belang Oldemarkt start facebookpagina voor studenten die met trein reizen’

Onderdeel van:

Onderdeel van:

Plaatselijk Belang Oldemarkt is een facebookpagina gestart speciaal voor studenten die afhankelijk zijn van het reizen per trein van en naar station Steenwijk.

Voor studenten die in Oldemarkt wonen is het op vrijdagavond en het hele weekeinde een probleem om vanaf het station in Steenwijk naar huis te komen. Hetzelfde geldt voor de zondagavond als de studenten weer met de trein moeten reizen naar de plaats waar ze studeren. Er rijdt namelijk vanaf vrijdag half zeven s' avonds en in het hele weekeinde geen bus van het station Steenwijk naar Oldemarkt en terug. Studenten zijn afhankelijk van hun ouders, die hen moeten brengen en halen met de auto.
Plaatselijk Belang Oldemarkt signaleert dat meerdere auto's achter elkaar aan vanuit Oldemarkt naar het station in Steenwijk rijden en denkt dat het handig kan zijn om te carpoolen. Voor studenten die in groepjes willen reizen per auto naar en van het station in Steenwijk is de facebookgroep station Steenwijk-Oldemarkt gestart. Alle studenten én ouders kunnen zich aanmelden, iedereen kan de groep en haar leden bekijken. De berichtjes zijn echter besloten en alleen leesbaar voor de leden. Samen rijden is milieuvriendelijk, gezellig en ontlastend
"Als ouder ervaar ik met regelmaat dat er drie of vier ouders op hetzelfde moment hun studerende zoon of dochter vanuit Oldemarkt naar het treinstation brengen of halen en dat we achter elkaar aan rijden. Dit kan milieuvriendelijker, gezelliger en ontlastender, zeker met de huidige communicatiemiddelen", aldus Marieke Pit van Plaatselijk Belang Oldemarkt .De groep is alleen gericht op het vervoer tussen station Steenwijk en Oldemarkt. De leden kunnen op een makkelijke manier, via hun mobiel en facebook, zélf contact leggen om te vragen en/of aan te bieden om met elkaar mee te rijden. De teller staat al op 40 leden.

Voor meer informatie kijk op RTVoost.nlDownloads

Laatst bewerkt op: 04-08-2016