Let op! JIJ&Overijssel wordt begin 2020 compleet vernieuwd; dit heeft voor alle gebruikers gevolgen. Lees meer
Lovers

Bijzonder onderdeel van het prinsjesfestival is de Mini-Hatwalk ontwerpwedstrijd.

Hoeden en Prinsjesdag horen nou eenmaal bij elkaar. Leerlingen uit groep 7 van diverse scholen uit de provincie hebben hun eigen hoed ontworpen. Tijdens de Mini-Hatwalk op zaterdag 14 september presenteren van iedere school de beste twee creaties. De jury kiest uiteindelijk de drie mooiste hoeden. Maarliefst twintig scholen uit heel Overijssel doen aan deze ontwerpwedstrijd mee.

###Foto's van de aftrap op donderdag 20 augustus

de Mini-Hatwalk ontwerpwedstijd

DSC01891.JPG

Op donderdag 20 augustus heeft Commissaris van de Koning Ank Bijleveld-Schouten aan leerlingen van groep 7 van OBS De Krullevaar in Zwolle het lesmateriaal voor de ontwerpwedstrijd Mini-Hatwalk overhandigd. Dit was een feestelijke bedoeling!

Aankomende zaterdag (12 september) worden de mooiste twee hoeden van elke school gepresenteerd. Dit gebeurt tijdens de heuse Mini-Hatwalk in het Johan de Witthuis in Den Haag.

De Mini-Hatwalk is onderdeel van het landelijke Prinsjesfestival dat van 10 tot en met 15 september in Den Haag wordt georganiseerd. Net als in de voorgaande edities heeft het Prinsjesfestival een provincie als partner. Dit jaar is dat Overijssel.

Ank Bijleveld arriveerde op gepaste wijze bij De Krullevaar. Inclusief koets en hoed. Ze werd ontvangen door de leerlingen die mee doen aan de ontwerpwedstrijd. Met deze leerlingen hield de Commissaris een kringgesprek over de betekenis van democratie en Prinsjesdag. Daarna bezocht Ank Bijleveld de leerlingen in de klaslokalen tijdens het ontwerpen van de hoeden.

"Met het Prinsjesfestival vieren we elk jaar weer de democratie. Het is prachtig om te zien dat leerlingen van basisscholen op zo’n creatieve en beeldende manier meer leren over wat vrijheid voor onze samenleving betekent"
Commissaris van de Koning Ank Bijleveld-Schouten

De leerlingen op de twintig scholen worden begeleid door speciaal getrainde (creatieve) MBO studenten.

Klik hiervoor de Actievoorwaarden Mini-HatwalkDownloads

Onze favorieten Nieuw
Laatst bewerkt op: 04-08-2016