Let op! JIJ&Overijssel wordt begin 2020 compleet vernieuwd; dit heeft voor alle gebruikers gevolgen. Lees meer

Jongerenraad wil vechten vóór het water Uitreiking inspiratieboek Drinkwater aan gedeputeerde

Media {{draggableItems.length}}

Onderdeel van:

Onderdeel van:

Op woensdagochtend 13 mei heeft een viertal van onze jongerenraadsleden (Cocó Dijkman, Jip Mulders, Arend-Jan de Koning en Job Veerman) bij het provinciehuis aangeklopt om een boek te overhandigen aan gedeputeerde Bert Boerman (Water).

Het voorwoord van dit 'inspiratieboek' is geschreven door de Jongerenraad. Het boek is tot stand gekomen in samenwerking met Martijn Mulhof en Luc Jehee, beide werkzaam voor de Provincie Overijssel, met als hoofddoel het creƫren van een algemeen bewustzijn onder de bevolking omtrent de levering en het gebruik van schoon drinkwater.

De bedoeling van het boek is om mensen te inspireren. Vooral de mensen die leven op en nabij de gebieden waar het grondwater, wat later drinkwater zal worden, opgepompt wordt. Het is belangrijk dat deze mensen inspiratie krijgen hoe zij bijvoorbeeld drinkwatervoorzieningen kunnen verbeteren, waardoor de drinkwaterkringloop gesloten wordt en we zuiniger en langer met ons drinkwater kunnen doen. En niet alleen hoe we als drinkwaterconsumenten anno 2015 wijs met ons drinkwater om moeten gaan, maar vooral ook in de toekomst. Zodat wij, maar ook onze kinderen, en ook hun kinderen net zo gemakkelijk schoon en veilig drinkwater uit de kraan kunnen krijgen, als dat het nu is en zoals het ook moet zijn.

De boodschap van het boek houdt ons jongeren een spiegel voor, namelijk hoe essentieel het is verstandig om te gaan met drinkwater. Want hoe wij nu omgaan met het grond- en drinkwater, wordt pas ver in de toekomst zichtbaar. Om een voorbeeld te noemen: het drinkwater dat wij vandaag uit de kraan halen, heeft voordat het uit de grond opgepompt werd al tenminste 20 jaar in de grond gezeten. Naast het feit dat het boek ons een spiegel voorhoudt, heeft het onze ogen geopend, door te zien hoeveel innovaties en verbeteringen er mogelijk zijn voor de winning, de levering en de consumptie van drinkwater.

Tot slot, de Jongerenraad vond het een verrijkende en bovendien leerzame ervaring om zich te verdiepen in dit onderwerp en om hierover in gesprek te kunnen en mogen gaan met een gedeputeerde.

Job Veerman,
Jongerenraadslid OverijsselDownloads

Laatst bewerkt op: 04-08-2016