Start initiatief

Joel Salatin in Nederland op 9 mei 2014 Bezoek van 's werelds meest innovatieve boer!

Onderdeel van:

Onderdeel van:

Joel Salatin bezoekt Nederland, en start zijn tour in Overijssel. "It's the food my friend"

Bekijk de livestream van 9 Mei 2014 “It’s the Food, my Friend”

Joel Salatin wordt als de meest vernieuwende boer ter wereld beschouwd. Hij bezocht Nederland en begon zijn bezoek in Overijssel! Salatin vertelt beeldend over zijn visie en jarenlange ervaring die hij met zijn eigenzinnige manier van boeren heeft ontwikkeld. Hij wil daarmee zowel boeren als 'gewone mensen' inspireren. De aftrap van zijn tournee was in ons eigen Overijssel, in Hengevelde. Op de boerderij van Erik Heuvelink deelde hij zijn visie, proefde van het lekkere eten en drinken en ging in gesprek met anderen. Salatin deed dit bij Heuvelink omdat deze werkt volgens de methode ‘Pure Graze’.

Pure Graze

Net als in het wild levende kuddes grazen Erik zijn koeien en ander vee op telkens nieuwe weidepercelen met een uitgekiend ‘saladebuffet’ van grassen, klavers en kruiden. De dieren verjongen daarmee het agro-ecosysteem zonder behoefte aan krachtvoer, en blijven gezond zonder antibiotica en frequent bezoek van de dierenarts. Na een rondleiding en Salatins verhaal volgde een discussie over verdere ondersteuning voor zulke systemen.

Deze livestream vanuit de Universiteit van Wageningen ging over landbouw, ecologie en de voedselcultuur. Hier was Joel Salatin (in het Engels) de hoofdspreker op de slotavond van de jubilerende debatserie.

Net als in de Rode Hoed in Amsterdam, waar de meeste debatten plaatvinden, leidde Felix Rottenberg daarna een discussie met de zaal.

Meer informatie over de toernee van Joel SalatinDownloads

Webcasts Energie
Laatst bewerkt op: 04-01-2019

Ik laat dit initiatief verder groeien en plaats een:

Initiatief

Wat vind jij?

Foto toevoegen
Voorvertoning van uw bericht

Voeg commentaar toe informatie

Anoniem
Anoniem Expert 22-09-2019 18:35

{{comment.txt}}

afbeelding bijlage

Voeg commentaar toe preview

Preview: Sluit

Heb jij ook een geniaal idee?

Dit is de plek waar mensen met ideeën samenkomen!

Start initiatief