Let op! JIJ&Overijssel wordt begin 2020 compleet vernieuwd; dit heeft voor alle gebruikers gevolgen. Lees meer

Zaterdag 25 april in Zwolle 200 jaar Koninkrijk - LANG LEVE DE CLUB

Onderdeel van:

Onderdeel van:

LANG LEVE DE CLUB
is een nationaal evenement in het kader van 200 jaar Koninkrijk. We vieren dan het recht op vrijheid van vereniging en vergadering. Nederland is een van de landen met het hoogste aantal lidmaatschappen van verenigingen per hoofd van de bevolking

LANG LEVE DE CLUB vindt plaats op

  • het festivalterrein Park de Wezenlanden, Zwolle
  • 10.30 uur tot 16.00 uur.

Het festival is voor jong en oud. De toegang is gratis. Ruim 60 verenigingen, stichtingen en (sport)clubs bieden tijdens het festival een unieke activiteit aan op het gebied van sport, cultuur, natuur en maatschappij.

Doe je ook mee?

Draai aan het Rad van Fortuin, neem deel aan een bijzondere popquiz, wandel over een Blote Voetenpad, rijdt een rolstoelenrace of vaar mee met de reddingsbrigade.

Koninklijke strik

Er is zelfs koninklijk bezoek: Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima bezoeken het festival. Zij maken een wandeling over het festivalterrein en bezoeken een symposium over de toekomst van de vereniging.

Zwolle viert feest
Vanaf 13.00 uur is het ook in de binnenstad van Zwolle feest. Er zijn muziekoptredens, een food truck festival, een kunstmarkt en diverse rondleidingen. Loop bijvoorbeeld de Koningsroute die speciaal voor deze viering is ontwikkeld. Een aantal restaurants en zorginstellingen serveert zelfs speciale vorstelijke gerechten.

Viering 200 jaar Koninkrijk
LANG LEVE DE CLUB wordt georganiseerd door het Nationaal Comité 200 jaar Koninkrijk in samenwerking met het Oranje Fonds, NOC*NSF, de provincie Overijssel en de gemeente Zwolle.

Kijk voor meer informatie en alle activiteiten op
JIJ & Overijssel 200 jaar koninkrijk of op
www.200jaarkoninkrijk.nl.Downloads

Laatst bewerkt op: 04-08-2016