Let op! JIJ&Overijssel wordt begin 2020 compleet vernieuwd; dit heeft voor alle gebruikers gevolgen. Lees meer

Documentaire: Oorlog in Overijssel

Onderdeel van:

Onderdeel van:

Documentaire: Oorlog in Overijssel

In het kader van 70 jaar bevrijding en de jubileumeditie van Bevrijdingsfestival Overijssel wordt in samenwerking met Historisch Centrum Overijssel en de Provincie Overijssel de documentaire ‘Oorlog in Overijssel' opnieuw vorm gegeven met nieuw beeldmateriaal.

De originele versie van de documentaire komt uit 1990 en is gemaakt op basis van beeldmateriaal van inwoners uit de provincie. In de afgelopen 25 jaar is er nieuw beeldmateriaal beschikbaar gekomen, daarom zal de documentaire worden aangepast naar huidige technische standaard.

In de maand april wordt op verschillende locaties in de provincie Overijssel de vernieuwde documentaire vertoond. Doel is om in het kader van het 14e lustrum van de bevrijding extra aandacht te genereren voor de waarde van het leven in een democratie. Na de vertoning is er een mix van de vormen lezing, debat, nagesprek en college met als inzet de betreffende lokale situatie. Verder zal er een educatief programma beschikbaar komen voor alle middelbare scholen in de provincie.

De première vindt plaats op 10 april in het Memory International War Museum(Website Memory International War Museum) in Nijverdal en zal worden bijgewoond door de Commissaris van de Koning in Overijssel, mevrouw Ank Bijleveld-Schouten.Downloads

Video
Laatst bewerkt op: 04-08-2016