Let op! JIJ&Overijssel wordt begin 2020 compleet vernieuwd; dit heeft voor alle gebruikers gevolgen. Lees meer

KIJK TERUG!
Ribs & Blues 2015

Haal de Blues in huis!

Het Pinksterweekend was het Ribs & Blues festival in Raalte. Kijk mee naar het grootste Blues- en Roots festival van Nederland.

De volgende bands komen o.a. aan bod:

Zondag Mainstage 13:15 Leif de Leeuw Band

De band van de getalenteerde gitarist Leif De Leeuw won vorig jaar de sterk bezette Dutch Blues Challenge 2014. Met een mix van funk, rock en uiteraard blues zullen zij het festival een ongetwijfeld sterke aftrap geven.

Zondag Deltastage 14:00 Little Hurricane

Een gitarist en een drumster, meer heeft Little Hurricane niet nodig om een volle bluesrock sound te creëren.

Zondag Main Stage 14:45 Spinrock

De blonde rockdiva van het CDA, Sabine Uitslag, heeft de Tweede kamer al lang verlaten, is inmiddels moeder van twee dochters, stopte even met haar band Spinrock en maakt weer actief beleid in de zorgsector. Ze kan het zingen echter niet laten. En dat is maar goed ook want ze heeft alles in huis voor een show die staat als een huis: prettige uitstraling, lekkere strot, uitstekende muzikanten en zeker gevoel voor roots & blues. Bovendien woont ze ook nog eens in het mooie Welsum bij Deventer, min of meer om de hoek van Ribs & Blues, dus de bespaarde reis energie krijgen we terug op het hoofdpodium. Spinrock featuring Sabine vlamt op 1e Pinksterdag in Raalte ! Keep on rocking girl!

Zondag Deltastage 15:45 Dynamite Blues Band

De optredens van de Dynamite Blues Band zijn (zoals de bandnaam al zegt) explosief. Na afloop zal de organisatie de tent nog eens extra moeten checken om te kijken of de palen en het tentzeil nog in de juiste volgorde staan.

Zondag Mainstage 16:30 – 17:30 Ruben Hoeke Band

Gitarist Ruben Hoeke draait al jaren op hoog niveau mee in de Nederlandse en internationale bluesrockscene.

Zondag Mainstage 19:45 T99

Lekker ouderwetse Rhythm & Blues uit Amsterdam, T99 timmert al jaren aan de weg, na een korte pauze werd de draad in 2012 weer opgepakt en spettert de muziek als vanouds uit de speakers.

Zondag Deltastage 20:45 Joanne Shaw Taylor

De britse Joanne Shaw Taylor rockt er met haar gitaar en hese schuurpapieren stem lustig op los. In Raalte mag ze laten zien dat de british blues awards die op haar schoorsteenmantel staan verdient zijn.

Zondag Mainstage 21:30 Michael Katon & Rob Orlemans

Met Michael Katon & Rob Orlemans staan er twee gitaarbeulen op 1 podium, dat beloofd een hoop goeds voor liefhebbers van het betere gitaargeweld. Pas op voor los rondvliegende solo’s en neem je luchtgitaar mee!

Zondag Deltastage 22:15 My Baby

De debuut cd My Baby loves voodoo sloeg al in als een bom en ook live wist dit Amsterdamse trio te overtuigen met een hypnotiserende mix van funk, blues, psychedelica en voodoo. Met een nieuwe cd in de achterzak en de ervaring van een engelse toer met Seasick Steve in het achterhoofd beloofd het een mooi feestje te worden op eerste pinksterdag.

Zondag Mainstage 23:30 Eric Burdon & The Animals

Een ware legende op het Raaltense popdium! Wie kent niet de traditional “House of the rising sun” die al ruim een halve eeuw in één adem word genoemd met Eric Burdon & The Animals. Buiten deze klassieker zullen er ongetwijfeld nog vele hits de revue passeren voor het publiek de Ribs en de blues voor een paar uur laat rusten.

Bekijk hier Ribs & Blues 2014!


.

##Mediapartners
de embedpartners van ribs en bluesDownloads

Onze favorieten Video
Laatst bewerkt op: 28-07-2017

Commentaar lijst

Josje 25-05-2015 14:47

Ryan McGarvey staat niet in de lijst van optredens... Komt deze er nog bij?

Commentaar lijst

Eric 25-05-2015 9:22

"Blues Boy Dan", Dan Owen and Ryan McGarvey are my favorites. Is this video archived to take a look again at my liesure?

Commentaar lijst

24-05-2015 16:44

top