Let op! JIJ&Overijssel wordt begin 2020 compleet vernieuwd; dit heeft voor alle gebruikers gevolgen. Lees meer

H-a-h februari 2015 Provinciale Statenverkiezingen: jij kiest!

Onderdeel van:

Onderdeel van:

Op 18 maart kies jij voor een nieuw provinciebestuur. Dat zijn 47 Statenleden die straks bepalen waarin de provincie de komende vier jaar investeert. Met aandacht, met geld en met beleid. Op basis van de verkiezingsuitslag beslist het bestuur waarin zij investeert. En jouw stem telt daarin mee!

Wat vind jij belangrijk?

Vind jij veilig en vlot vervoer belangrijk? Wil je aantrekkelijk wonen? Snuif je graag cultuur op of woon, werk of recreëer je graag in landelijk gebied? Misschien wil jij graag dat de provincie zich vooral sterk maakt voor een actieve samenleving (met veel voorzieningen). Of voor een bloeiende economie met veel banen? Of ga jij voor het milieu en voor nieuwe energie?

Jij kiest

Door te stemmen op 18 maart, geef jij aan wat je belangrijk vindt. Laat je stem gelden! Je kunt invloed uitoefenen op datgene waarin een nieuw provinciebestuur de komende vier jaar investeert. Stem je niet, dan heb je ook geen invloed. Dan bepalen anderen… Maak dus gebruik van je stemrecht en stem op 18 maart. Partijprogramma’s, de stemwijzer en praktische informatie (overijsselkiest.nl).

Waterschapsverkiezingen

Ook belangrijk: vergeet op 18 maart niet te gaan stemmen voor de waterschapsverkiezingen! Kijk op de website van jouw gemeente of waterschap voor meer informatie.Downloads

Laatst bewerkt op: 04-08-2016