Let op! JIJ&Overijssel wordt begin 2020 compleet vernieuwd; dit heeft voor alle gebruikers gevolgen. Lees meer

Breedband in heel Overijssel?

Onderdeel van:

Onderdeel van:

Digitale bereikbaarheid is erg belangrijk voor de toekomst. Niet alleen voor grote bedrijven, maar ook voor bijvoorbeeld zelfstandig ondernemers en particulieren. Toch is een goede en snelle internetverbinding niet overal vanzelfsprekend...

In de meeste steden en dorpen is het voor commercie╠łle partijen rendabel om breedband internet aan te leggen. Dit is in landelijk gebied helaas niet altijd het geval. Provincie Overijssel wil graag dat alle inwoners van Overijssel gebruik kunnen maken van goed en snel internet. Daarom ondersteunt zij initiatieven om breedband internet aan te leggen in dunbevolkte gebieden en op bedrijventerreinen.

Wat zijn de subsidiemogelijkheden?

Het initiatief om breedbandinternet in een bepaald gebied aan te leggen, ligt in eerste instantie bij de markt. Doet de markt dit niet, dan is het aan de bewoners en ondernemers om, bij voorkeur samen met marktpartijen, een initiatief op de zetten. En dan zijn er verschillende subsidiemogelijkheden.

Wordt er in mijn omgeving breedbandinternet aangelegd?

Op overijssel.nl/breedband vind je een kaart met daarop alle initiatieven die in Overijssel gestart zijn. Is er in jouw omgeving nog geen initiatief? Dan kan je, met je buurt, dorp of omgeving zelf een initiatief opstarten.

Kan ik meedoen met een bestaand initiatief?

Is er in het gebied waarin je woont al een initiatief gestart en wil je graag meedoen? Dan kun je je aansluiten bij dit initiatief. Er zijn bijvoorbeeld initiatieven in Salland, Hellendoorn, Ommen en Twente. Meld je bij het initiatief in jouw gebied aan!

Zijn er ook mogelijkheden op bedrijventerreinen?

Als je ondernemer bent op een bedrij- venterrein waar geen kabelaansluiting is, en waar dit ook niet gepland is, dan is de kans aanwezig dat je, samen met de andere ondernemers op het terrein, in aanmerking kan komen voor subsidie hiervoor. Je moet dan natuurlijk wel zelf een breedband initiatief opstarten!

Kijk voor alle initiatieven, subsidiemoge- lijkheden en voorwaarden op overijssel.nl/breedband.Downloads

Laatst bewerkt op: 04-08-2016