Let op! JIJ&Overijssel wordt begin 2020 compleet vernieuwd; dit heeft voor alle gebruikers gevolgen. Lees meer

Het Overijssels Noaberschapsfonds

Onderdeel van:

Onderdeel van:

Eind 2014 verleende de provincie Overijssel een subsidie van 1 miljoen Euro aan het Oranje Fonds voor het Overijssels Noaberschapsfonds. Het Oranje Fonds verdubbelt dit bedrag en gaat met dit geld de komende tien jaar grote en kleine maatschappelijke initiatieven in Overijssel steunen.

Het Overijssels Noaberschapsfonds is een sociaal fonds speciaal voor maatschappelijke initiatieven in Overijssel. Het fonds is gestart op 1 januari 2015 en is bedoeld voor initiatieven die de lokale sociale samenhang duur- zaam versterken. Denk bijvoorbeeld aan een initiatief waarin bewoners samen aan de slag gaan met het schoonhouden van de wijk, een idee om de eenzaamheid van ouderen tegen te gaan of plannen voor een trefpunt op het platteland.

Wist je dat met het Overijssels Noaberschapsfonds de komende tien jaren minstens 200 maatschappelijke initiatieven in Overijssel worden geholpen?

Jouw initiatief?

Heb jij een initiatief waardoor Overijssel net een stukje socialer wordt? Misschien komt jouw initiatief dan in aanmerking voor een bijdrage uit het Overijssels Noaberschapsfonds. Let op: alleen organisaties die gevestigd zijn
in Overijssel komen in aanmerking voor een bijdrage uit het fonds. Ook is de bijdrage alleen bedoeld voor investeringen, initiatieven of activiteiten in Overijssel.

Kijk voor meer over Noaberschap informatie op oranjefonds.nlDownloads

Laatst bewerkt op: 04-08-2016