Let op! JIJ&Overijssel wordt begin 2020 compleet vernieuwd; dit heeft voor alle gebruikers gevolgen. Lees meer

18 maart heb jij het voor het zeggen!

Onderdeel van:

Onderdeel van:

Op 18 maart zijn er provinciale verkiezingen. Dat betekent dat JIJ kan laten weten waaraan JIJ wilt dat de provincie aandacht besteedt. Ben je een natuurliefhebber? Of een fervent openbaar vervoer-gebruiker? Vind je goede zorg in de buurt belangrijk? Of mag van jou de regionale economie wel meer gestimuleerd worden?

Laat je dan nu horen. Want dit is nog maar een greep uit de taken die de provincie uitvoert. En die JOUW leefomgeving bepalen. Stemmen De provincie wordt bestuurd door gedeputeerden, die worden gecontroleerd door de Provinciale Staten.

Elke vier jaar kun je kiezen welke partijen deze mensen levert. Stemmen op de partij die dezelfde onderwerpen belangrijk vindt als jij, vergroot dus de kans dat de provincie daar meer aandacht aan zal besteden. Stemmen kan jou een hoop opleveren! Doe de stemwijzer Wil je weten wat jij belangrijk vindt en op wie je dan moet stemmen?

Blijf dan regelmatig de updates op www.jijenoverijssel.nl bekijken of doe de stemwijzer.

Trouwens: dit jaar wordt op 18 maart ook gestemd voor de waterschappen. Op de website van jouw waterschap vind je hier straks meer informatie over.Downloads

Laatst bewerkt op: 04-08-2016