Let op! JIJ&Overijssel wordt begin 2020 compleet vernieuwd; dit heeft voor alle gebruikers gevolgen. Lees meer

Muzikaal intermezzo Britten Jeugd Strijkorkest

Onderdeel van:

Onderdeel van:

Het Britten Jeugd Strijkorkest uit Zwolle is een broedplaats voor strijktalent van 12 tot 25 jaar uit Oost-Nederland. Er wordt nauw samengewerkt met het ArtEZ Conservatorium, waar wekelijks wordt gerepeteerd. Jaarlijks geeft het orkest vele concerten, produceert het een CD en gaat het (internationaal) op tournee.
In juli 2014 won het Britten Jeugd Strijkorkest de 1e prijs in de categorie strijkorkesten tijdens het prestigieuze Summa Cum Laude Festival in Wenen. De Britteners traden op voor Prinses Beatrix (toen nog Koningin Beatrix) en in 2013 voor het nieuwe Koningspaar tijdens hun officiƫle bezoek aan Zwolle. Ze verzorgen optredens met spraakmakende artiesten als violiste Liza Ferschtman, pianist Daniel Wayenberg en cellist Gavriel Lipkind.

Het strijkorkest werd in 2007 opgericht door dirigente Loes Visser, die de jonge talenten met passie en enthousiasme begeleidt in hun muzikale ontwikkeling. Daarnaast is Visser (sinds 1990) artistiek leider van het Adamello Ensemble. Loes Visser studeerde viool, altviool en orkestdirectie aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam en het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Ze begon op haar achttiende met dirigeren en leidde verschillende orkesten in binnen- en buitenland.

Tijdens het congres treden voor u op:
Doortje Beemster viool (22), Roza Herwig viool (18), Jeltje Quirijnen altviool (15) en Anouk Meijer cello (18). Bij de 'inloopmuziek' speelt ook Elena Rondeel mee.Downloads

Laatst bewerkt op: 04-08-2016