Start initiatief

Wijs mij de ingang van het bos Wijs mij de ingang van het bos

Carree gaat een samenwerking aan met Landschap Overijssel om het behoud van de natuur van Overijssel onder ieders aandacht te brengen.

Met als resultaat dat vrouwen zich bewust zijn van het belang van natuur behoud. Maar ook dat er vrouwen beschikbaar zijn als vrijwilliger voor Landschap Overijssel:

als wandelmaatje;

als gastvrouw voor bezoekerscentra;

voor verzorging van rondleidingen in de natuur;

voor het organiseren van bijeenkomsten over de natuur;

als begeleider op school;

als jeugdboswachter.

De doelgroep in dit project zijn de zestien organisaties die zijn aangesloten bij het Vrouwenplatform Carree Overijssel. Stichting Intercultureel Vrouwencentrum Enschede (SIVE Enschede) start als eerste aangesloten organisatie met dit project en start in november met de eerste activiteiten.

Dit project is één van de groene initiatieven van het netwerk Natuur-Landschap-Biodiversiteit. Een groene loper van de wijk Stadshagen (Zwolle) naar de IJssel? Betrokkenheid bij de natuur stimuleert duurzaam handelen en zorgzaam omgaan met deze natuur. Het netwerk Natuur-Landschap-Biodiversiteit wil dit met groene lopers bereiken.

Het netwerk Natuur-Landschap-Biodiversiteit is organisch en in ontwikkeling. Deelnemers van de groene loper zijn onder meer afkomstig uit de overheid, natuurorganisaties, werkgeversorganisaties, zorg- en onderwijsinstellingen, VluchtelingenWerk en groene projecten. Ze brengen ideeën en initiatieven bij elkaar vanuit verschillende invalshoeken en netwerken.Downloads

Laatst bewerkt op: 04-08-2016

Start aangesloten beweging

Initiatief

Wat vind jij?

Foto toevoegen
Voorvertoning van uw bericht

Voeg commentaar toe informatie

Anoniem
Anoniem Expert 26-06-2019 13:45

{{comment.txt}}

afbeelding bijlage

Voeg commentaar toe preview

Preview: Sluit

Heb jij ook een geniaal idee?

Dit is de plek waar mensen met ideeën samenkomen!

Start initiatief