Let op! JIJ&Overijssel wordt begin 2020 compleet vernieuwd; dit heeft voor alle gebruikers gevolgen. Lees meer

De Jongerenraad in 60 seconden

Onderdeel van:

Onderdeel van:

Ik ben...

Siebe de Roest, 18 jaar oud. Ik studeer en woon in Leiden en ben voorzitter van de Jongerenraad. In Leiden studeer ik Internationale Betrekkingen en Organisaties aan de universiteit. Voordat ik naar Leiden verhuisde, woonde ik 18 jaar lang in Nijverdal en heb daar mijn Vwo-diploma behaald.

Ik zit bij de Jongerenraad omdat...

ik tijdens mijn middelbare schoolperiode meer wilde zien en leren dan de vakken die de school mij aanbood. Toen ik tijdens een debatwedstrijd werd benaderd door leden van de raad, was ik direct enthousiast. Ik vind het fantastisch om als 18-jarige mijn stem te laten horen, invloed uit te kunnen oefenen op de beleidsvorming in de provincie en daarmee zelf nieuwe inzichten te krijgen en anderen nieuwe inzichten te kunnen bieden.

De kracht van Overijssel is...

haar oog voor haar inwoners. De provincie draagt met het steunen van de Jongerenraad Overijssel uit dat zij openstaat voor externe visies, die beleidsplannen kunnen beïnvloeden. Kortom, als inwoner van Overijssel kun je meebeslissen. Dat is het aspect van de provincie dat ik als haar kracht zou omschrijven.Downloads

Laatst bewerkt op: 04-08-2016