Let op! JIJ&Overijssel wordt begin 2020 compleet vernieuwd; dit heeft voor alle gebruikers gevolgen. Lees meer

Ga goed voorbereid op weg

Onderdeel van:

Onderdeel van:

Het lijkt misschien wat vroeg om erover te beginnen, maar ongetwijfeld komt het er deze winter weer van: glad wegdek door bevriezingen, ijzel of sneeuw. Hoe zorgt de provincie ervoor dat provinciale wegen veilig begaanbaar blijven? En wat kun je als weggebruiker doen?

We doen er alles aan om de wegen en fietspaden begaanbaar en veilig te houden, maar een deel van de verantwoordelijkheid ligt bij jou, als weggebruiker. Houd er rekening mee je dat met slecht weer langer onderweg bent en pas je snelheid aan. Niet alleen voor je eigen veiligheid, maar ook voor de veiligheid van anderen.

Voorbereiding

Voor de automobilist geldt: zorg voor goede winterbanden, controleer je bandenspanning en maak je ruiten goed schoon. Check of je ruitenwissers in goede staat zijn en of je voldoende ruitenwisservloeistof hebt.

Strooien

Wist je dat er op diverse plekken in het Overijsselse wegennet sensoren zitten die de wegdektemperatuur en de hoeveelheid vocht en restzout op het wegdek meten? Op basis van deze en van meteorologische gegevens wordt besloten of er gestrooid gaat worden. De Overijsselse strooiroutes zijn zo samengesteld dat alle provinciale wegen binnen drie uur (en de fietspaden binnen vier uur) gestrooid kunnen zijn!

Wil je weten waar en wanneer er gestrooid wordt? Download dan de app Yazula. Kijk voor meer informatie op www.overijssel.nl/glad.Downloads

Laatst bewerkt op: 04-08-2016