Let op! JIJ&Overijssel wordt begin 2020 compleet vernieuwd; dit heeft voor alle gebruikers gevolgen. Lees meer

200 jaar Koninkrijk Laat je Sportclub niet in zijn hemd staan

Erben Wennemars- ambassadeur campagne "Laat je sportclub niet in zijn hemd staan". 

Heel veel sport in Zwolle!

Het Nationaal Comité 200 jaar Koninkrijk, waar ik lid van ben, organiseert in Zwolle samen met NOC*NSF, het Oranje Fonds, de Provincie Overijssel en de gemeente Zwolle op zaterdag 25 april een prachtig evenement. Het is een groot festival van verenigingen in de binnenstad en in het Park de Wezenlanden.

Vrijwilligers én hun organisaties, clubs, stichtingen en verenigingen zetten we die dag in het zonnetje.

Erben Wennemars
Wij hebben in Nederland een prachtige traditie van verenigingen. Daarin zijn wij uniek in de wereld. Als ik naar mijzelf kijk dan heeft mijn vereniging mij heel veel gegeven. Ik geloof dat sport belangrijk is voor ieders ontwikkeling. Je kunt door sport leren over normen en waarden, over winnen en verliezen en omgaan met tegenslagen. Ik gun dat iedereen. Verenigingen zijn daarin van enorm groot belang.

###Over de Campagne

We willen iets doen aan de situatie bij de sportverenigingen. Iedereen in Nederland moet kunnen sporten. Sportclubs zijn hierbij van groot belang. We zijn hiervoor op zoek naar goede ideeën, bijvoorbeeld om meer vrijwilligers te activeren, meer sponsors aan te trekken of nieuwe leden te werven.

Iedereen die de sportclub een warm hart toe draagt roepen we op zijn of haar beste idee om bijvoorbeeld meer vrijwilligers te activeren, of meer sponsors aan te trekken of nieuwe leden te werven in te sturen.

Het beste idee krijgt aan het einde van de campagne, op 25 april in Zwolle op het verenigingsfestival van 200 jaar koninkrijk een prijs.

We gaan in Zwolle veel sportclinics en inspirerende toespraken van sporters organiseren, en heel veel sport laten zien!!”

Meer informatie of je aanmelden op NOC*NSFDownloads

Video
Laatst bewerkt op: 04-08-2016