Let op! JIJ&Overijssel wordt begin 2020 compleet vernieuwd; dit heeft voor alle gebruikers gevolgen. Lees meer

28 november 2013 Kirsten Notten - 'De reis van de Held'

Onderdeel van:

Onderdeel van:
Lovers

"Verhalen als symbolen voor veranderingsprocessen in de samenleving, organisaties en voor persoonlijke leiderschap."

###Storytelling in een nieuwe samenleving
Er is een nieuwe samenleving aan het ontstaan waar aandacht, verbinding en betekenis centraal staan. Mensen verbinden zich met hun eigen leefomgeving en willen vanuit hun hart een bijdrage leveren aan de wereld. Dat brengt andere vormen van ontmoeten en samenwerken met zich mee. Het delen van ervaringen in plaats van debatteren en luisteren in plaats van overtuigen zijn hierbij nieuwe kerncompetenties. Storytelling gaat over deze combinatie van verhalen vertellen, betekenis geven en luisteren.

###Harry Potter, de molenaarsdochter en Frodo
Joseph Campbell heeft talloze mythen en sprookjes over de hele wereld bestudeerd en daarin terugkerende thema‟s gevonden, die de Reis van de Held vormen. Bekende helden als Frodo, Odysseus, de molenaarsdochter uit Repelsteeltje en Harry Potter hebben deze reis afgelegd. Deze verhalen vertellen over talenten en dromen, over hoe je het verschil kunt maken. Tegelijkertijd zijn deze verhalen symbolen voor veranderingsprocessen in de samenleving, in organisaties en voor persoonlijk leiderschap.

###Een held in je eigen verhaal
In dit storytellingcafé gingen we op reis met oude en vertrouwde helden en heldinnen. We gebruikten deze verhalen om te onderzoeken hoe de organisatie waar je werkt aan het veranderen is en wat je eigen rol hierbij is. We gingen de nieuwe inzichten over storytelling meteen in de praktijk brengen. De veranderingen dat zijn wij zelf.

Kirsten Notten werkte jarenlang aan strategische processen bij de overheid en heeft nu een eigen bedrijf als storyteller en beleidsstrateeg.
info@waterschrijver.nl
www.waterschrijver.nlDownloads

JIJ Inspireert Video
Laatst bewerkt op: 04-08-2016