Start initiatief

If you can’t beat them, eat them! Bekijk hier de lekkerste onkruidrecepten van Overijssel

Onderdeel van:

Onderdeel van:
Lovers

Als voorgerecht een heerlijke veldzuringsoep met gepocheerde eieren, gevolgd door gegrilde zalm met een saus van zoete aardappel en brandnetel. Als nagerecht een vlierbessenrolletje met room. Misschien niet het meest voor de hand liggende diner, maar het zal je verbazen hoe lekker het is.

Onder het motto:

If you can’t beat them, eat them!

zijn Natuur en Milieu Overijssel, Vitens en provincie Overijssel op zoek gegaan naar de lekkerste onkruidrecepten van inwoners uit Overijssel. Van alle inzendingen zijn de meest bijzondere gebundeld in het magazine "proef de wilde natuur".

Hoe bestrijd jij onkruid in je tuin? Trek je het er met je handen uit of spuit je het weg met chemische bestrijdingsmiddelen? Dat laatste is misschien wel makkelijk en snel, maar ook erg schadelijk voor het milieu. Nadat ze hun werk gedaan hebben, spoelen de chemische middelen naar het riool, de sloot of de rivier en zakt het in het grondwater. Hier hebben planten en dieren last van, maar het vervuilt ook onze eigen drinkwaterbronnen.

Hoe kun je wel op een verantwoorde manier onkruid bestrijden? Uiteraard geldt ook hier: voorkomen is beter dan genezen. Je kunt al veel maatregelen nemen om onkruid zo veel mogelijk te voorkomen. Wat dacht je van houtsnippers als bodembedekker? Daarnaast zijn er ook veel alternatieven om onkruid op een milieuvriendelijke manier te bestrijden. Tips hiervoor vind je in dit magazine.

Vriendelijke groeten,
bert boerman
Gedeputeerde voor Ruimte en Water

Bekijk hier het magazine met onder andere het onkruidrecept van Jonnie Boer magazine proef de wilde natuurDownloads

Onze favorieten
Laatst bewerkt op: 04-08-2016

Start aangesloten beweging

Recept

Overheerlijke onkruidrecepten

Wat vind jij?

Foto toevoegen
Voorvertoning van uw bericht

Voeg commentaar toe informatie

Anoniem
Anoniem Expert 17-09-2019 14:44

{{comment.txt}}

afbeelding bijlage

Voeg commentaar toe preview

Preview: Sluit

Heb jij ook een geniaal idee?

Dit is de plek waar mensen met ideeën samenkomen!

Start initiatief