Let op! JIJ&Overijssel wordt begin 2020 compleet vernieuwd; dit heeft voor alle gebruikers gevolgen. Lees meer

32 teams in een spannende race!
RED Engineers Challenge 2014

{{ activeItem }}

RED Engineers Challenge 2014

Lovers

Na het grote succes van de LEGO Solar Race van vorig jaar, kon een vervolg niet uitblijven. Daarom organiseerden Twente Branding(Website Twente Branding), Saxion(Website Saxion) en Universiteit Twente(Website Universiteit Twente), samen met een aantal partners, dit najaar een tweede uitdaging voor basisscholen: de RED Engineers Challenge .

Dit jaar stond het thema ‘wind’ centraal en streden de kinderen met een zelfgebouwde windmolen tegen elkaar. Wie weet het meeste energie op te wekken?
De RED Engineers Challenge 2014 vond plaats op zaterdag 22 november in Enschede.

Dit evenement was LIVE te volgen via JIJ&Overijssel

Volg de laatste ontwikkelingen:
facebook.com/redengineers
twitter.com/red_engineers14
youtube.com/twentegetconnected

RED Engineers Challenge in beeld

TV Enschede FM(Website TV Enschede FM) en het Videogilde(Website Videogilde) hebben deze unieke Challenge in beeld gebracht. Elke donderdag was er via de website, social media en de zenders van Twente(Website RED Engineers) een nieuwe wekelijkse uitzending speciaal voor scholieren waarin allerlei informatie aan bod komt over wind.

Deelnemende scholen

Basisschool de Triangel, GBS de Bron, OBS Roombeek, OBS De Weier, OBS Glanerbrug Zuid, OBS 't Schöppert, De Zevenster, Drakensteyn, OBS Prinseschool (locatie Staringstraat), De Toonladder, De Meander, De Wielerbaan, CBS de Zevenster, OBS Prinseschool (locatie Prinsestraat), OBS Park Stokhorst, OBS Het Pathmos, OBS de Widerode, ESV, De Bothoven, Dalton Hengelo Zuid (locatie Breemars), GBS De Triangel, OBS Het Vastert, Gbs De Fontein, GBS Domino, De Schaapskooi.Downloads

Webcasts Video Energie
Laatst bewerkt op: 28-07-2017

Journaals