Start initiatief

JIJ EET
Lekker eten.. gewoon uit Overijssel

{{ activeItem }}

Lekker eten.. gewoon uit Overijssel

Weet jij wat jij eet?

Eten. We doen het iedere dag. We vinden het vanzelfsprekend en staan er vaak niet bij stil. Soms staan we wat langer bij ons eten stil. Bijvoorbeeld wanneer er een schandaal is rondom de productie van voedsel. Of op van die momenten waarop we ons zorgen maken over het milieu. Dan borrelt de vraag op hoe schadelijk bestrijdingsmiddelen zijn en of antibiotica nu echt veel kwaad kunnen.

De boer als belangrijkste producent van voedsel is de afgelopen decennia wat naar de achtergrond verdwenen. Nu zien we dat de boer steeds vaker actief contact zoekt met de buitenwereld. Hij stelt zijn erf open, laat mensen op bedrijf laten kijken en over zijn eigen werk vertellen. Er zijn boeren die hun eigen producten verkopen of een leuke overnachtingsplek aanbieden.

Ouders gaan met hun kinderen naar een boerderij omdat ze merken dat onze jongsten niet altijd meer weten waar ons eten vandaan komt. Er zijn steeds meer 'groene' initiatieven, zoals kindermoestuinen in een wijk of een Groene Loper door de stad. De waardering voor producten uit eigen streek met een ambachtelijk karakter groeit.

Al met al veel is er dus veel beweging rondom voedsel. Dit alles komt samen op deze plek. JIJ EET. Een bruisende verzamelplek voor mensen, ideeën en initiatieven. Doe mee!Downloads

Onze favorieten Video
Laatst bewerkt op: 28-07-2017

Ik laat dit initiatief verder groeien en plaats een:

Initiatief

Wat vind jij?

Foto toevoegen
Voorvertoning van uw bericht

Voeg commentaar toe informatie

Anoniem
Anoniem Expert 19-08-2019 12:54

{{comment.txt}}

afbeelding bijlage

Voeg commentaar toe preview

Preview: Sluit

Heb jij ook een geniaal idee?

Dit is de plek waar mensen met ideeën samenkomen!

Start initiatief