Let op! JIJ&Overijssel wordt begin 2020 compleet vernieuwd; dit heeft voor alle gebruikers gevolgen. Lees meer

JIJ EET
Lekker eten.. gewoon uit Overijssel

{{ activeItem }}

Lekker eten.. gewoon uit Overijssel

Weet jij wat jij eet?

Eten. We doen het iedere dag. We vinden het vanzelfsprekend en staan er vaak niet bij stil. Soms staan we wat langer bij ons eten stil. Bijvoorbeeld wanneer er een schandaal is rondom de productie van voedsel. Of op van die momenten waarop we ons zorgen maken over het milieu. Dan borrelt de vraag op hoe schadelijk bestrijdingsmiddelen zijn en of antibiotica nu echt veel kwaad kunnen.

De boer als belangrijkste producent van voedsel is de afgelopen decennia wat naar de achtergrond verdwenen. Nu zien we dat de boer steeds vaker actief contact zoekt met de buitenwereld. Hij stelt zijn erf open, laat mensen op bedrijf laten kijken en over zijn eigen werk vertellen. Er zijn boeren die hun eigen producten verkopen of een leuke overnachtingsplek aanbieden.

Ouders gaan met hun kinderen naar een boerderij omdat ze merken dat onze jongsten niet altijd meer weten waar ons eten vandaan komt. Er zijn steeds meer 'groene' initiatieven, zoals kindermoestuinen in een wijk of een Groene Loper door de stad. De waardering voor producten uit eigen streek met een ambachtelijk karakter groeit.

Al met al veel is er dus veel beweging rondom voedsel. Dit alles komt samen op deze plek. JIJ EET. Een bruisende verzamelplek voor mensen, idee├źn en initiatieven. Doe mee!Downloads

Onze favorieten Video
Laatst bewerkt op: 28-07-2017