OverHeerlijk - De lekkerste soep en salade maak je zelf! De lekkerste soep en salade komt uit Overijssel

Media {{draggableItems.length}}

Wie maakt de lekkerste soep of salade van Overijssel?

Soep in de zomer? Soep kan altijd. Bijvoorbeeld met verse kruiden (bijvoorbeeld dille of bascilicum) maak je de lekkerste soepen. Of maak een koude soep: gazpacho. En wat dacht je van salade? Niks is lekkerder dan op een warme dag een frisse lichte salade eten.

Stel met je eigen favoriete ingrediënten uit Overijssel een prachtige soep of salade samen en win met jouw recept!

Plaats recept

OverHeerlijk

In de provincie Overijssel wordt maar liefst 70% van de provinciegrond onderhouden door boeren. Boeren die met liefde en zorg omgaan met dieren en voedsel. En eerlijk is (h)eerlijk; zij hebben de inwoner nodig om te kunnen produceren.

Workshops

Kom je eigen soep of salade maken tijdens de workshop. Je snijdt de verse groenten zelf, maakt een bouillon, gebruikt verse en gedroogde kruiden en maakt vervolgens van deze bouillon een smakelijke en verrassende soep. Of maak van verschillende prachtige ingrediënten een mooie salade.

Proef Overijssel

Kom zelf ontdekken wat de Overijsselse boeren uniek maakt. Beleef een leuke dag; kijk je ogen uit, ruik, proef en ervaar de producten uit de streek. Laat je inspireren. Komt dat zien op verschillende wandel- en fietsroutes langs de boer. Er worden fietsroutes uitgezet in Salland, Twente, het Vechtdal, de Weerribben en Zwolle en een wandelroute in Raalte. Langs de routes kunt u verschillende streekproducenten aandoen.

Finale

De tien deelnemers met de meeste likes op hun gerecht strijden om de hoofdprijs. Op het provinciehuis vindt op zaterdag 9 september 2017, op de Dag van de Democratie, het eindevenement plaats. De vakjury kiest het lekkerste recept.

Downloads

Natuur Milieu en duurzaamheid Fysieke voorzieningen
Laatst bewerkt op: 22-06-2017

Wat vind jij?

Foto toevoegen
Voorvertoning van uw bericht

Voeg commentaar toe informatie

Anoniem
Anoniem Expert 26-06-2017 5:39

{{comment.txt}}

afbeelding bijlage

Voeg commentaar toe preview

Preview: Sluit

Heb jij ook een geniaal idee?

Dit is de plek waar mensen met ideeën samenkomen!