16-12-2027 - De Grote Kerk, Zwolle Leergang: Leiderschap & Post moderne devotie

Tijd: donderdag 16 december 2027 00:00
Locatie: De Grote Kerk
Zwolle
De Grote Kerk Zwolle programmeert i.s.m. Avicenna Academie voor Leiderschap de leergang Leiderschap & Post Moderne Devotie die november 2015 van start gaat. De leergang is geïnspireerd op het gedachtegoed van Geert Groote en Thomas a Kempis. Leidende thema’s zijn: terug naar de essentie, creëren van samenwerking, voorkomen van hebzucht en het tegengaan van onrechtvaardigheid. Belangrijke thema’s die ook in het hedendaagse leiderschap aan de orde zijn.

Inhoud En Opzet Leergang

Leiderschap & Post Moderne Devotie

De Moderne Devotie is ontstaan in de 14e eeuw in Deventer en Zwolle als reactie op de zelfverrijking van de kerk. Deemoed, voorkomen van hebzucht en het tegengaan van onrechtvaardig- heid zijn leidende thema’s. Belangrijke thema’s die ook in het leiderschap aan de orde zijn. De Moderne Devotie is een krachtige inspiratiebron voor het moderne leiderschap.

DOELGROEP

De leergang is voor directeuren, bestuurders en leidinggevenden uit zowel het bedrijfsleven als maatschappelijke organisaties en (semi-) overheden.

Vijf Kernthema’s

Moderne Devotie voor het moderne leiderschap

De leergang bestaat uit interactieve colleges met vooraanstaande docenten, waarin een kernthema uit de Moderne Devotie centraal staat:

Module 1

Het leiden van organisaties vanuit de principes van Moderne Devotie

door Mr. Marius Buiting

Module 2

Het tegengaan van hebzucht, hoogmoed en ijdelheid

door Prof. Arjo Klamer

Module 3

Strijd tegen onrechtvaardigheid

door Prof. Bob Hoogenboom

Module 4

Het streven naar existentieel welzijn

door Prof. Mia Leijssen

Module 5

Effectiviteit door zingeving

door Dr. An Verlinde

Bijzondere opzet

De leergang kent vijf modules (e?e?n per maand) met een bijdrage van een prominent docent die een inleiding geeft op een kernthema van de Moderne Devotie. Per module is een speciaal intermezzo gepland met onder andere bijdragen van Ralph Keuning (museumdirecteur De Fundatie), Henk Jan Meijer (burgemeester van Zwolle) en anderen. In het avondprogramma is er een dialoog, waarbij de vertaalslag wordt gemaakt naar de hedendaagse praktijk.

Speciale locatie

Omdat de ontstaansgeschiedenis van de Moderne Devotie in de regio Zwolle en Deventer ligt, worden de modules georganiseerd in de prachtige Grote Kerk in Zwolle. De Grote Kerk is de stadskerk van Zwolle waar educatie, kunst, zingeving en on- dernemen met elkaar verbonden worden. De Grote Kerk presenteert programma’s die engagement in zich dragen, het hart raken, van betekenis zijn en een bepaalde urgentie in zich hebben. De Grote Kerk biedt nieuwe vormen van verbeelding en zingeving voor mensen die verder willen kijken dan de waan van de dag of juist stil willen staan.

Downloads

Evenement powered by Oostbest
Laatst bewerkt op: 04-08-2016

Start aangesloten beweging

Initiatief Evenement

Wat vind jij?

Foto toevoegen
Voorvertoning van uw bericht

Voeg commentaar toe informatie

Anoniem
Anoniem Expert 25-02-2017 15:15

{{comment.txt}}

afbeelding bijlage

Voeg commentaar toe preview

Preview: Sluit

Heb jij ook een geniaal idee?

Dit is de plek waar mensen met ideeën samenkomen!